Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко закликають Януковича випустити Тимошенко "превентивно"

Вівторок, 30 квітня 2013, 13:34

Захист та соратники Юлії Тимошенко закликають владу звільнити екс-прем’єрку на підставі рішення Європейського суду з прав людини щодо незаконності її арешту.

Про це заявили у вівторок донька Тимошенко Євгенія та член фракції "Батьківщина" Микола Томенко на прес-конференції у Києві.

Томенко нагадав, що на розгляді в Євросуді перебуває ще один позов Тимошенко стосовно політичної мотивації вироку у "газовій справі".

За його словами, рішення, яким Євросуд підтвердив політичну мотивацію під час затримання Тимошенко, "дає підстави вважати, що друге рішення буде також на користь Тимошенко".

"Ми закликаємо владу не чекати другого рішення, - оскільки воно завдасть ще більшої шкоди, насамперед, самій владі, - а реабілітуватися превентивно, звільнивши Тимошенко", - сказав Томенко.

У свою чергу, Євгенія Тимошенко подякувала від свого імені та від сім’ї усім суддям Європейського суду, які одностайно винесли рішення про незаконність арешту її мами.

"Ми можемо однозначно заявити, що Європейський суд визнав мою мама політв’язнем, і вважаємо, що це рішення є першим кроком до її звільнення", - сказала вона.

Донька лідера "Батьківщини" також висловила думку, що президент Віктор Янукович на сьогодні має всі можливості для звільнення Юлії Тимошенко.

"Ми сподіваємося, що це гуманне рішення буде прийнято в найближчий час. Ми вважаємо це нашою перемогою і очікуємо її (Тимошенко) звільнення в найближчі дні або тижні", - сказала вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування