Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов увійшов до 500 найвпливовіших людей світу

Вівторок, 30 квітня 2013, 13:33

Власник СКМ Рінат Ахметов потрапив до 500 найвпливовіших людей світу за версією журналу "The Foreign Policy".

"Це люди, які контролюють ключові галузі, що керують світом - політикою та великими фінансами, засобами масової інформації та енергетикою, війнами та релігією", - пише видання.

Ахметов – єдиний українець, який потрапив до списку. Водночас у ньому є кілька десятків росіян, серед яких, зокрема, президент Володимир Путін, прем’єр Дмитро Медведєв, міністр закордонних справ Сергій Лавров, міністр оборони Сергій Шойгу, міністр фінансів Антон Силуанов, голова "Газпрому" Олексій Міллер, а також Сева Могилевич, статус якого у рейтингу зазначено як "голова мафії".

 

Згідно з рейтингом, найбільше найвпливовіших людей – в США. У списку - 140 американців, зокрема, президентське подружжя Барак і Мішель Обама, власник Facebook Марк Цукерберг, медіамагнат Руперт Мердок.

На другому місці – Китай з 30-ма представниками, на третьому - Великобританія (29), на четвертому – Франція (25), на п’ятому - Японія (23). Росія посіла шосте місце з 23 представниками.

Прізвища найвпливовіших людей у рейтингу зазначені за алфавітом, а біля кожного з них містяться позначки, які пояснюють причини входження тієї чи іншої особи до рейтингу.

Серед позначок значаться: політика, авторитет, військова сила, розум, гроші, добрі вчинки або зло. Навпроти прізвища Ахметов стоїть лише знак долара (гроші).

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування