У Генпрокуратурі кажуть, що арешт Тимошенко був законним

Вівторок, 30 квітня 2013, 14:20

У Генпрокуратурі наголошують, що запобіжний захід екс-прем'єру Юлії Тимошенко у вигляді арешту в "газовій справі" обирався за старим Кримінально-процесуальним кодексом і на той момент він був законним.

Про це "Інтерфакс-Україна" заявив начальник Головного управління організації участі прокурорів у кримінальному провадженні в суді Генпрокуратури Михайло Шорін, коментуючи рішення ЄСПЛ за скаргою екс-прем'єра.

"Рішення суду щодо обрання запобіжного заходу Тимошенко влітку 2011 року було повністю законним, тому що діяв старий із радянських часів Кримінально-процесуальний кодекс, який передбачав застосування запобіжного заходу у вигляді арешту в разі виникнення підозри, що обвинувачувана особа може уникнути правосуддя або перешкоджати йому", - сказав він.

Він наголосив, що наразі діє новий Кримінальний процесуальний кодекс, який "передбачає альтернативні запобіжні заходи та застосування арешту лише у виняткових випадках".

Як відомо, Європейський суд із прав людини визначив політичну мотивацію арешту Тимошенко в "газовій справі" та порушення її прав у зв'язку з арештом. Відповідне рішення ЄСПЛ оголосив у вівторок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування