Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС повторили "мантру" про асоціацію в листопаді

Вівторок, 30 квітня 2013, 14:39

Україна та Євросоюз налаштовані підписати угоду про асоціацію в листопаді поточного року, заявляють у Міністерстві закордонних справ.

"Останні контакти на рівні уряду України та європейських інституцій підтверджують, що сторони налаштовані рухатися до підписання угоди про асоціацію в листопаді цього року", - заявив в. о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він додав, що загалом ЄС позитивно оцінює кроки, які здійснює українська влада в рамках виконання домовленостей за результатами останнього саміту Україна-ЄС.

За словами Перебийноса, Україна перебуває на завершальній стадії виконання першої фази плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

"З метою її (першої фази) остаточного завершення необхідно ухвалити відповідне законодавство у сфері боротьби з корупцією, захисту персональних даних і боротьби з дискримінацією", - сказав він.

За його словами, на сьогодні всі законопроекти перебувають на розгляді українського парламенту.

Перебийніс додав, що 18 квітня Верховна Рада ухвалила низку законів стосовно боротьби з корупцією. Всі законодавчі акти в цій сфері Київ надасть європейській стороні для їх аналізу на відповідність європейським нормам.

"На сьогодні МЗС здійснює підготовку третьої доповіді про прогрес України у виконанні першої (законодавчої) фази плану дій щодо лібералізації з Євросоюзом візового режиму для України, який планується передати європейській стороні після остаточного ухвалення Верховною Радою необхідних законів", - повідомив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування