Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європарламентар: Янукович має відмовитись від своєї політичної вендети

Вівторок, 30 квітня 2013, 16:20

Європейські політики закликають українську владу визнати рішення Європейського суду і звільнити Юлію Тимошенко.

Зокрема, член комітету у закордонних справах Європейського Парламенту від Партії Зелених Вернер Шульц висловив своє задоволення рішенням ЄСПЛ.

"Я задоволений тим, що Європейський суд з прав людини одноголосно визнав і засудив політичну вмотивованість кримінального переслідування Юлії Тимошенко чинною владою. Це – великий успіх для Тимошенко і громадян України", - йдеться у заяві Шульца, повідомляє прес-служба "Батьківщини"..

Він закликав українську владу негайно звільнити Тимошенко.

"Українська влада повинна дотриматись власної обіцянки визнати рішення суду незалежно від того, яким воно буде. Єдиним прийнятним наслідком цього має стати негайне звільнення колишнього прем’єр-міністра. Президент Віктор Янукович повинен проявити шляхетність, відмовитись від своєї політичної вендети і тим самим розчистити шлях до тісніших зв’язків між його країною і Європою, а також до підписання Угоди про асоціацію", - йдеться у заяві Шульца.

У свою чергу заступник голови Групи ХДС/ХСС в Європарламенті Міхаель Галер підкреслив, що "українське правосуддя порушило права Тимошенко у численних випадках".

"Суд прийшов до однозначного висновку: свавільний арешт і тримання під вартою, а також перешкоджання швидкому судовому розгляду питання позбавлення волі. Методи української влади, які порушують права людини, демонструють справжній характер політичного переслідування Тимошенко. Юлію Тимошенко необхідно негайно звільнити", - підкреслив він.

Водночас міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт написав у Twitter: "Україна повинна повністю поважати сьогоднішнє рішення Європейського суду з прав людини".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування