Суддю Кіреєва можна посадити після рішення Євросуду - адвокат

Вівторок, 30 квітня 2013, 17:03

Рішення Європейського суду з прав людини за скаргою Юлії Тимошенко дає підстави для притягнення до кримінальної відповідальності судді Родіона Кіреєва.

Таку думку висловила представник Тимошенко у ЄСПЛ Валентина Теличенко на прес-конференції в Києві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Щойно хтось починає тиснути на суддю, суддя зобов'язаний або просто ігнорувати тиск (це в теорії так має бути), або ж зробити заяву про те, що на суддю чинять тиск. А якщо суддя не може протистояти цьому тиску, то слід узяти самовідвід", - заявила юрист.

За словами Теличенко, у випадку з суддею Кірєєвим "стосовно тих, хто чинить тиск (а вони усвідомлюють, що вони вчиняють злочин)... це не було шантажем якогось божевільного, який узяв заручника, це був політичний тиск людей, наділених владними повноваженнями".

"Відповідно, ця ситуація потребує глибшого та детальнішого аналізу, ніж якийсь примітивний випадок", - упевнена адвокат.

Відповідаючи на запитання про те, чи є це підставою для відкриття судочинства стосовно Кіреєва, Теличенко сказала: "Звичайно, є".

Як відомо, Тимошенко заарештували 5 серпня 2011 року під час судового процесу у "газовій справі".

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році.

Обидва рішення виніс суддя Родіон Кіреєв.

Екс-прем'єр Тимошенко відбуває покарання з кінця грудня 2011 року. Для лікування вона переведена з Качанівської колонії у Харківській області до лікарні "Укрзалізниці".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...