Тимошенко щаслива, почувається вільною та реабілітованою

Вівторок, 30 квітня 2013, 17:20

Юлія Тимошенко вважає, що рішення Європейського суду з прав людини про незаконність її арешту доводить неправдивість інших звинувачень правоохоронців щодо неї.

Про це йдеться в її заяві, поширеній прес-служба "Батьківщини".

"Сьогодні дуже важливий для мене день. Я щаслива, що Європейський суд з прав людини - єдиний в українських реаліях суд правди і справедливості - визнав незаконними мій арешт та утримання під вартою", - написала Тимошенко з лікарні.

"Я щаслива, що сьогодні усунуті всі потоки бруду та чорної неправди, у яких, впродовж кількох років, влада топила мене. Я щаслива, що нейтралізовано всі спроби українського режиму знищити мене як людину та прибрати з життя як політика", - додала вона.

За словами Тимошенко, політична мотивація її арешту, яку визнав Європейський суд з прав людини, доводить, що всі інші кримінальні справи проти неї, "заяви прокурорів та абсурдні обвинувачення – незаконні, неправдиві і несправедливі".

"Позбавлення мене волі – особистий злочин Віктора Януковича, бо кожен знає, що команду чинити наді мною беззаконня та насилля давав персонально він", - заявила екс-прем’єр.

"Європейський суд з прав людини, підтвердивши по відношенню до мене порушення 18 статті "Конвенції з захисту прав та основоположних свобод людини", фактично визнав мене політичним в‘язнем", - заявила Тимошенко.

Вона зазначила, що в Україні "глибокі традиції політичних переслідувань" і країна "продовжує жити у часи, коли патріотам знаходиться місце лише у в‘язниці".

"Свого часу це звання – "політв‘язень" – носили справжні Герої України: В‘ячеслав Чорновіл, Левко Лук‘яненко, Михайло Горинь та багато інших, хто не скорився, не зламався, не продався і не зрадив. Такий "статус" для мене – цінніший та найдорожчий за будь-які фальшиві титули та нагороди", - написала Тимошенко.

"Не знаю, як вчинить Віктор Янукович після цього рішення. Скоріш за все, що ніяк. Але після рішення Європейського суду я вже морально вільна. Вільна, незважаючи на всі їхні грати, камери, мури, паркани і затоновані вікна", - заявила вона.

"Тепер тільки питання  часу, коли я зроблю крок за межі в‘язниці", - додала екс-прем’єр.

"Сьогодні я відчуваю всю повноту щастя людини, яка здобула політичну та юридичну реабілітацію. Дякую всім, хто зробив це можливим", - зізналася Тимошенко.

Вона також наголосила, що її справу в Євросуді лише формально називають "Тимошенко проти України", але вона – "проти тих, хто сьогодні знущається над моєю Україною, принижує її, для кого вона чужа та непотрібна".

"З ними я боролася та буду боротися до перемоги. Я якраз проти них. Я – за Україну!", - запевнила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News