Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗАСІДАННЯ РАДИ НА БАНКОВІЙ ОСКАРЖИЛИ У СУДІ

П'ятниця, 5 квітня 2013, 16:24

Депутат від партії "Батьківщини" Микола Катеринчук просить Вищий адміністративний суд визнати протиправним засідання парламенту в приміщенні комітетів на вулиці Банковій, 6/8.

Відповідний позов до суду він подав 5 квітня, повідомляє прес-служба Європейської партії.

"Зокрема, Катеринчук стверджує, що стаття 2 Регламенту Верховної Ради допускає проведення засідання в іншому приміщенні, але рішення про це має прийматись самим парламентом і бути оформлено відповідним актом - постановою", - йдеться в повідомленні.

"Натомість за словами глави парламенту Володимира Рибака, рішення щодо проведення пленарного засідання у приміщенні комітетів ВРУ на Банковій було ухвалено не парламентом, а "зборами депутатів" за участю депутатів фракцій Партії регіонів, КПУ та деяких позафракційних", - уточнив Катеринчук.

"Відтак, ніким не уповноважений суб’єкт - "збори депутатів" перебрали на себе ті повноваження, які віднесені до компетенції Верховної Ради. За подібним підходом можна провести засідання парламенту будь-де, навіть не обов’язково в Україні, та ухвалити будь-яке рішення. Таким чином, є ознаки узурпації влади", - вважає позивач. 

"Діями парламенту мене було позбавлено можливості реалізовувати своє право, як народного депутата, що встановлено та гарантовано Конституцією та законом "Про статус народного депутата", а також позбавлено можливості виконувати свої обов’язки депутата", - заявив Катеринчук.

"Більш того, на цьому засіданні парламенту ухвалювалися юридично значимі рішення – приймалися закони. Відтак, суд має визнати дії Верховної Ради протиправними", - підсумував він.

У свою чергу депутат від "Батьківщина" Володимир Яворівський зареєстрував у Верховнй Раді проект постанови про скасування рішень Верховної Ради від 04 квітня 2013 року (реєстр. № 2747).

Як відомо, депутати від Партії регіонів та Компартії через блокування трибуни Верховної Ради провели засідання у іншій будівлі – комітетів парламенту. За словами спікера Володимира Рибака, на них прийшло 240 депутатів більшості і 4 депутати, які вийшли з фракції "Батьківщина".

У Партії регіонів вважають, що вони можуть ухвалити рішення про те, щоб ці збори вважалися засіданням Верховної Ради і поза будівлею парламенту.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...