Жванія і Катеринчук програють свої округи

Середа, 29 жовтня 2014, 13:31

Висуванці від "Блоку Петра Порошенка" Давид Жванія та Микола Катеринчук, схоже, не потраплять в нову Раду.

Жванія балотується від БПП в окрузі № 140 в Одеській області.

Після опрацювання більше 99% протоколів він посідає третє місце, поступаючись маловідомому самовисуванцю Василю Гуляєву та депутату облради від "Сильної України" Віктору Добрянському.

Сам Жванія, уже встиг заявити, що на виборах були масштабні фальсифікації, але ОВК, голову і кількох членів якої замінили після втечі попередніх, продовжує роботу.

Як повідомив "Українській правді" прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко, після оголошеної у вівторок ввечері перерви, комісія зараз вносить результати голосування в електронну систему "Вибори".

Старі члени комісії, правда, з'явились із рішенням Київського окружного адмінсуду, що їх вивели з ОВК незаконно, але ЦВК це рішення уже оскаржила.

Микола Катеринчук балотується від "Блоку Порошенка" у базовій для президента Вінницькій області по округу №13.

Він поступається самовисуванцю, керівнику осередку Партії регіонів у Хмільницькому районі Петру Юрчишину.

Після опрацювання майже 98% голосів, різниця між ними складає близько 3%.

Катеринчук подав позов до суду і вимагає перерахунку голосів на дільницях Хмільницького району, заявляючи про фальсифікації.

Суд був призначений на 11 годину 29 жовтня, проте, як розповів "Українській правді" Катеринчук, станом на 14 годину ще не почався.

Він думає, що суд "затягують, щоб дати ОВК закріпити перемогу скупника голосів" Юрчишина.

Як розповів в коментарі нам Олег Левченко, регіональний координатор мережі "Опора" у Вінницькій області, кампанія "не була дзеркально чистою з обох боків".

"Проте явні порушення ми змогли зафіксувати лише з боку теперішнього лідера. Він маскувався під символіку (партії – ред.) Порошенка, використовував схожу агітацію і з його подачі з'являлись матеріали "чорного піару", - розповів Левченко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування