Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція попросила у послів ЄС допомоги з проектами по євроінтеграції

П'ятниця, 5 квітня 2013, 18:18

Глави опозиційних фракцій парламенту звернулися до послів країн-членів Європейського Союзу з проханням надати фахівців для розробки законопроектів, необхідних для євроінтеграції.

Про це сказав глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк після зустрічі представників опозиції з послами країн ЄС, передають "Українські новини".

"Європейських послів цікавило, в першу чергу, чи буде опозиція підтримувати закони про євроінтеграцію, на що ми відповіли дуже чітко: ми їх не тільки підтримуємо, ми їх вже внесли", - розповів він.

"А ті законопроекти, які розробив Кабінет Міністрів, настільки недолугі, що навіть Партія регіонів на своєму нібито засіданні завалила 3 ​​законопроекти, які стосувалися євроінтеграції", - додав політик.

"Ми до них (послів країн ЄС) звернулися з проханням, щоб на засідання комітету з питань євроінтеграції прислали фахівців з Європейського Союзу для того, щоб законодавство, яке пропонує уряд, допрацьовували, тому що Кабмін неписьменний і не знає, як розробляти закони, необхідні для вступу України в ЄС", - сказав Яценюк.

У свою чергу глава фракції "Свобода" Олег Тягнибок зазначив, що Кабмін під виглядом законопроектів з євроінтеграції часто вносить чисто лобістські проекти у власних інтересах.

Також він повідомив, що на зустрічі були присутні близько 20 послів країн-членів ЄС, і опозиціонери проінформували їх про ситуацію в парламенті та незаконне проведення засідання Ради на вулиці Банковій, 6/8 4 квітня.

Тягнибок зазначив, що проведення засідання Ради у недозволеному місці є ознакою можливого конституційного, державного перевороту, в зв'язку з чим опозиціонери вирішили донести цю інформацію до керівництва іноземних держав.

Замглави фракції "Удар" Віталій Ковальчук підкреслив, що дії фракції ПР і Компартії щодо проведення засідання Ради на вулиці Банковій, 6/8 не мають нічого спільного з європейськими цінностями, дипломатичними стандартами, і не сприяють наближенню України до ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування