Лукаш пояснила, чому комісія вирішила помилувати Луценка

Неділя, 7 квітня 2013, 12:38

Комісія при президентові у питаннях помилування, приймаючи рішення внести пропозицію про помилування екс-глави МВС Юрія Луценка, виходила з питань необхідності послідовної реалізації політики декриміналізації й гуманізації законодавства.

Про це повідомила член Комісії при президентові у питаннях помилування Олена Лукаш, повідомляє прес-служба президента.

"Рекомендуючи президентові України помилувати Юрія Віталійовича Луценка, Комісія з питань помилування виходила передовсім з питань гуманності, з питань необхідності послідовної реалізації політики президента щодо декриміналізації та гуманізації українського законодавства", - зазначила Лукаш.

Вона також підкреслила, що ця політика спрямована на приведення українського законодавства у відповідність до європейських стандартів щодо захисту прав і свобод людини.

Як повідомила Лукаш, Комісія у питаннях помилування є колегіальним органом, який діє при президентові. Вона складається з 19 осіб. Її рішення приймаються більшістю від складу та за наявністю кворуму.

Комісія всебічно, повно та ретельно вивчає документи, подані на помилування. Комісія також вивчає усі обставини, які свідчать про можливість помилування або про відхилення такої можливості, і вносить президенту рекомендації щодо видання відповідного акту про помилування. Якщо глава держави погоджується з рішенням Комісії, він видає відповідний указ, підкреслила член Комісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування