Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польського міністра звинуватили у розтраті через Євро-2012 і Мадонну

П'ятниця, 10 травня 2013, 12:09

Вища контрольна палата Польщі звинуватила міністра спорту і туризму Йоанну Муху в нецільовій витраті 5,8 млн злотих (близько 1,9 млн дол.), виділених на Євро-2012 і популяризацію волейболу.

Йдеться, зокрема, про гроші на концерт Мадонни на Національному стадіоні у Варшаві.

Про це заявив речник палати Павел Бєдзяк, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

"Під час здійснення контролю за видатками наші контролери виявили помилки щодо розпорядження коштами з цільового резерву, призначеного для реалізації завдань, пов’язаних з Євро-2012, а також з популяризацією волейболу серед дітей та молоді.. Маємо сумніви, що розподіл 5,8 млн злотих на концерт Мадонни, адже, головним чином, йдеться про цю подію, відповідав усім вимогам", - зазначив Бєдзяк.

Натомість міністр Муха відкинула звинувачення, зазначивши, що усі кошти було витрачено на заходи, які проводилися на Національному стадіоні.

"Ці кошти були виділено на весь 2012 рік на проведення тестових заходів на Національному стадіоні. Якщо б ми по-іншому до цього підійшли, то це означало б, що після Євро-2012 ми маємо згасити світло і зачинити Національний стадіон на чотири замки", - наголосила вона. Міністр підкреслила, що на фінансування кожного заходу вона мала дозвіл міністерства фінансів.

У зв’язку з цією справою правоконсервативна опозиційна партія "Право і Справедливість" (PiS) вимагає відставки міністра.

Концерт Мадонни відбувся 1 серпня 2012 року і cтав першим заходом неспортивного характеру, проведеним на Національному стадіоні після завершення Євро-2012. Організатори планували, що його відвідає понад 50 тис. осіб.

Проте на концерт прийшли лише 35 тис. людей, у результаті позичені оператором стадіону у міністерства спорту і туризму кошти не вдалося повернути.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування