У "Свободі" кажуть, що проти всіх їхніх депутатів мають порушити справи

П'ятниця, 10 травня 2013, 15:44

Влада дала вказівку порушити кримінальні справи проти кожного депутата від ВО "Свобода".

Про це "Українській правді" заявив депутат від цієї партії Юрій Сиротюк, коментуючи відкриття кримінального провадження за бійку в Тернополі на 9 травня.

Він зазначив, що у партії поки не знають, проти кого саме порушили справу і хто саме кинув димову шашку. "Хай міліція розбирається. Є причина, і є наслідок", - сказав Сиротюк.

Депутат наголосив, що на місці, де відбулася бійка, троє депутатів від "Свободи" – Михайло Головко, Олег Сиротюк та Олексій Кайда – проводили зустріч з виборцями та доводили до відома міліції рішення міськради Тернополя про заборону використання тоталітарної символіки.

Сиротюк підкреслив, що міліція не виконала рішення громади. "План режиму був – принизити українців. Ці всі дії – спроба прикрити провокацію і злочин, вчинений правоохоронцями", - зазначив він.

"За ці події несуть відповідальність правоохоронці. Дивно, що тільки шашки летіли", - додав "свободівець".

"Є вказівка щодо всіх депутатів від "Свободи" відкрити справи, щоб це використати для позбавлення недоторканості", - наголосив він.

Як відомо, 9 травня у Тернополі в Парку Слави сталася сутичка між представниками "Свободи" і правоохоронцями, які супроводжували комуністів та їхніх прихильників - учасників акції "Парад переможців".

Одинадцятьох представників "Свободи" було затримано міліцією. Пізніше стало відомо, що затриманих випустили з міськвідділу міліції того ж вечора.

10 травня прес-служба прокуратури Тернопільської області повідомила про початок кримінального провадження за фактом грубого порушення громадського порядку під час святкування Дня Перемоги.

"Присутній на заході народний депутат України підпалив та кинув в учасників святкування та працівників міліції, які забезпечували громадський порядок, заздалегідь заготовлений піротехнічний засіб димової дії", - наголошували у прокуратурі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування