Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: Янукович не обмежений щодо звільнення Тимошенко

Понеділок, 13 травня 2013, 13:24

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що всі слідчі дії, зокрема й судові, стосовно його підзахисної має бути припинено.

Про це він заявив на прес-конференції у Києві в понеділок, коментуючи листа Генпрокуратури Тимошенко щодо припинення слідства у справі Щербаня.

"Якщо провадження у справі припинено, то, відповідно, ніяких слідчих дій, зокрема й у судових засіданнях, відбуватися не може", - наголосив він.

При цьому Власенко зазначив, що захист екс-прем'єра може продовжувати збирати докази та необхідні документи, а також застосовувати всі дії щодо закриття цієї справи.

"На сьогодні захист вкотре заявляє, що цю справу треба закривати. Цей фарс треба припиняти... Очевидно, що Ренат Кузьмін (перший заступник генпрокурора) два роки розповідає казки, очевидно, що Кузьмін "втюхав" ці казки Віктору Януковичу, очевидно, що Янукович на підставі цих казок прийняв політичне рішення переслідувати Тимошенко. І очевидно, що цей гордіїв вузол треба розрубати", - уточнив захисник.

За його словами, прийняти рішення про закриття справи може слідчий прокуратури, підставою для такого рішення може стати відсутність складу злочину.

Власенко наголосив, що на сьогодні є безліч варіантів для ухвалення рішення про звільнення Тимошенко.

"Можливим є перегляд судового рішення на підставі рішення Європейського суду з прав людини, можливими є дії з боку Віктора Януковича як президента України... Він не обмежений ніякими критеріями під час ухвалення рішення про помилування. Але для цього потрібна політична воля", - додав він.

"18 січня Пшонка заявив, що Генпрокуратура зібрала всі докази і завершила слідство, а 26 квітня припиняється досудове слідство у справі. Усе це чітко свідчить, що у Генпрокуратури нічого не було і немає. І можу вам сказати - нічого бути не може", - наголосив Власенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування