Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати Тимошенко хочуть, щоб Рада просила покарати Кірєєва

Понеділок, 13 травня 2013, 13:58

Проти судді Печерського райсуду Києва Родіона Кірєєва має бути порушена дисциплінарна справа та відкрите провадження у зв’язку із фактом порушення ним присяги судді.

Відповідний проект постанови Верховної Ради щодо звернення до Вищої кваліфікаційної комісії судів України з цього приводу зареєстрував депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков, повідомив він на своїй сторінці в мережі Facebook.

Він зазначає, що "5 серпня 2011 року суддя Кірєєв, під час розгляду кримінальної справи за обвинуваченням Юлії Тимошенко у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 КК, виніс постанову про зміну підсудній запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту".

"При винесенні даної постанови суддя Кірєєв проявив неналежне ставлення до своїх службових обов’язків, встановлених чинним законодавством України, порушив принципи об'єктивності, безсторонності, неупередженості правосуддя, та виніс незаконне рішення, яке призвело до порушення параграфу 1 статті 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод", - йдеться в постанові.

"До таких же висновків дійшла Палата Європейського суду з прав людини, яка розглядала заяву Тимошенко (№ 49872/11) щодо незаконності застосування у її відношенні запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, у своєму рішення від 30 квітня 2013 року", - пише Аваков.

Європейський суд з прав людини у своєму рішенні від 30 квітня 2013 року, зазначив, що "запобіжний захід у вигляді взяття під варту у відношенні Тимошенко був застосований на невизначений строк, що не відповідає вимогам статті 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод".

"Проаналізувавши всі матеріали справи, Євросуд з прав людини дійшов висновку про те, що тримання Тимошенко під вартою на протязі всього періоду застосування цієї міри запобіжного заходу, було свавільним і незаконним", - уточнює депутат.

"Таким чином, при винесенні 5 серпня 2011 року постанови про зміну підсудній Тимошенко запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту, суддя Печерського райсуду Києва Кірєєв Родіон Володимирович вчинив дії, що порочать звання судді, і свідчать про його упередженість та необ'єктивність, чим порушив присягу судді", - йдеться в повідомленні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування