СЛІДСТВО У СПРАВІ ЩЕРБАНЯ ПОНОВИЛИ ЧЕРЕЗ КИРИЧЕНКА

Понеділок, 13 травня 2013, 14:52

Слідство у справі про вбивство Євгена Щербаня поновлено через слідчі дії, які мають відбутися найближчим часом, а саме допит свідка Петра Кириченка.

Про це повідомила "Українській правді" прес-секретар Генпрокурора Маргарита Велькова.

"Наразі слідство поновлено через слідчі дії, які мають відбутися найближчим часом (допит Кириченка 15 травня - УП)", - сказал вона.

"Законодавством, як ви знаєте, встановлено граничний  термін, що слідство має бути закінчено через 2 місяці після вручення повідомлення про підозру. Але на випадок, коли не можна вкластися в ці рамки, законодавець передбачив можливість, коли відповідно до п.3. ст 280 слідство може бути призупинене, коли "наявна необхідність виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва". Зверення направлені, тому слідство і було призупинене", - пояснила Велькова.

Водночас, оскільки Кириченка не можна допитувати при призупиненій справі, слідство поновили.

Чи буде призупинена справа після допиту, пресс-секретар керівника ГПУ, сказати не змогла.

Однак не виключено, що станеться саме так.

Коментуючи поновлення справи, адвокат Тимошенко Сергій Власенко сказав, що це лише "доказ політичної природи справи".

"Це рішення – це лише доказ політичної природи справи. У тому документі, який ви оприлюднили, сказано, "Враховуючи те, що на виконання запитів про міжнародну правову допомогу компетентними органами іноземних держав вимагає досить тривалого часу, а тому є необхідність і передбачена законом можливість зупинення досудового розслідування до завершення процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва та отримання міжнародних матеріалів". Це що вони за вихідні отримали відповіді на свої запити?", - зазначив Власенко.

"Я насправді, ще хочу почитати цю нову постанову, що вони там написали. Але це ще раз підтверджує, що до юриспруденції це жодного відношення не має", - сказав адвокат Тимошенко.

На питання, що як розуміти те, що Юлію Тимошенко ще не допитали, але всі важливі слідчі дії вже завершені, Власенко порадив "не шукати здорового глузду в діях ГПУ".

"Ну якщо з них досить допиту Марїнкова, то що я можу сказати…", - зіронізував адвокат Тимошенко.

Він також сказав, що постанову про призупинення справи Тимошенко вручили пізно увечері 7 травня, коли він вже поїхав від неї. 8 травня її побачила Євгенія Тимошенко, а сам адвокат , зміг прочитати текст тільки 9 травня.

Як відомо, 26 квітня слідство у справі про вбивство Євгена Щербаня було призупинене, а 13 травня - поновлено.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування