Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук: Конституційна асамблея не може скасувати закон про референдум

Понеділок, 13 травня 2013, 17:22

Голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук констатує, що у асамблеї немає повноважень аналізувати і оцінювати закони, прийняті Верховною Радою.

Про це повідомляють "Українські новини".

"5 або 6 членів асамблеї звернулися до мене з пропозицією обговорити Конституційною асамблеєю закон про всеукраїнський референдум ... Закон про референдум прийнятий, ми його не можемо скасувати. Це не наша компетенція", - зазначив Кравчук.

За його словами, в положенні про Конституційну асамблею немає пункту про те, що асамблея аналізує прийняті Верховною Радою закони і дає їм оцінки і пояснення.

"Є один орган, який це робить, - Конституційний Суд. У нас таких повноважень немає, а деякі члени асамблеї вважають, що ми можемо все", - зазначив Кравчук.

За його словами, члени асамблеї мають право вносити на обговорення будь-які питання, однак рішення асамблея приймає виключно з тих питань, які входять до її компетенції.

"Я не можу заборонити обговорювати це питання, але яке рішення ми можемо прийняти? Що Верховна Рада прийняла неправильний закон?" - додав Кравчук.

Він також підкреслив, що робота в асамблеї ведеться відкрито і публічно, а на сайті кожен може публікувати свої ідеї.

Як відомо, раніше 6 членів Конституційної асамблеї - Олександр Барабаш, Ігор Когут, Микола Козюбра, Ігор Коліушко, Володимир Крижанівський та Микола Мельник - наполягали на необхідності дотримання конституційного порядку при зміні Основного закону.

Така необхідність викликана тим, що представники чинної політичної влади все частіше висловлюють думку про можливість проведення найближчим часом всеукраїнського референдуму з питань внесення змін до Конституції, над проектом яких працює Конституційна асамблея, в обхід парламенту.

2 квітня опозиційні фракції заявили про намір Партії регіонів ініціювати всеукраїнський референдум з винесенням на нього питань про створення в країні двопалатного парламенту та введення виборів Президента в 1 тур.

Опозиційні фракції у Раді "Батьківщина", "УДАР", "Свобода" виступають за скасування закону про референдум.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування