Кабмін придумав, як провести позачергові вибори

Понеділок, 13 травня 2013, 17:34

Кабмін затвердив проект закону про проведення виборів у 7 округах.

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, інформує сайт Мін'юста.

Крім 5 округів, де ЦВК відмовилась встановити результати виборів, у законопроект потрапили округи Олександра Домбровського та Павла Балоги.

За словами Лавриновича, при проведенні повторних виборів Кабінет Міністрів пропонує врахувати зауваження, висловлені у остаточному звіті Місії спостереження за виборами ОБСЄ/БДІПЛ щодо парламентських виборів в Україні у жовтні 2012 року.

Як повідомив міністр, проектом Закону пропонується встановити, що проведення повторних виборів народних депутатів України у цих одномандатних виборчих округах здійснюватиметься відповідно до статей 104 (повторні вибори) та 107 (особливості підготовки і проведення позачергових виборів депутатів) Закону "Про вибори народних депутатів України" на підставі рішення Центральної виборчої комісії, яке приймається не пізніш як через 15 днів після набрання чинності цим Законом.

У такий спосіб пропонується врахувати зауваження, висловлені у остаточному звіті Місії спостереження за виборами ОБСЄ/БДІПЛ, що відбулися 28 жовтня 2012 р., зокрема, щодо створення законодавчих підстав для проведення повторних виборів народних депутатів України у 94, 132, 194, 197 та 223 одномандатних виборчих округах.

Реалізація проекту Закону здійснюватиметься за кошти резервного фонду Державного бюджету України.

Проект закону було розроблено у зв’язку з прийняттям Центральною виборчою комісією постанови від 5 листопада 2012 року № 1931 "Про неможливість достовірного встановлення підсумків голосування та результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року в одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197 та 223".

А також, у зв‘язку з визнанням 8 лютого 2013 року Вищим адміністративним судом України неможливим достовірне встановлення підсумків голосування та результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року в одномандатних виборчих округах № 11 та 71.

Як відомо, ЦВК неодноразово заявляла, що не може провести вибори у 5 округах за чинним законодавством.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...