Великобританія підтримує Україну у реформах для асоціації з ЄС

Понеділок, 13 травня 2013, 17:43

Великобританія підтверджує свою підтримку зусиллям України в реалізації реформ, які дозволять підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це йдеться в спільній заяві за підсумками зустрічі міністра закордонних справ Леоніда Кожари з держсекретарем закордонних справ Великобританії Вільямом Хейгом, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми дійшли згоди, що політична асоціація та економічна інтеграція України з ЄС відкриють значні можливості як для України, так і для Євросоюзу, і зроблять важливий внесок у процвітання і безпеку їх громадян", - йдеться в тексті заяви.

"Великобританія твердо переконана, що Україна належить до сім'ї європейських держав. У цьому контексті ми обговорили шляхи підтримки Великою Британією зусиль України, спрямованих на реформи, зокрема щодо зміцнення українських судових і законодавчих інституцій у відповідності з європейськими цінностями і практиками", - наголошується в документі.

Крім того, в заяві йдеться про наміри співпраці, "щоб зробити третій саміт "Східного партнерства" у Вільнюсі успішним".

Як відзначають в українському зовнішньополітичному відомстві, Кожара та Хейг зустрілися в понеділок, 13 травня, в ході візиту глави українського МЗС до Великобританії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News