Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зробив хибний висновок щодо України в ЄС - німецький експерт

Вівторок, 14 травня 2013, 14:01

Президент Віктор Янукович зробив хибний висновок, вважаючи, що Україна має надзвичайне значення для ЄС.

Про це пише німецький експерт Ульріх Крокель у своїй колонці на Тиждень.ua.

"Німців насторожує те, що український президент зробив хибний висновок. Янукович, здається, вважає, що його країна має надзвичайне значення у боротьбі між ЄС та Росією за вплив на пострадянському просторі", - відзначає Крокель, додаючи, що з німецької точки зору усе це є досить умовним.

"Звичайно, зрозуміло, що найбільша за площею держава в Європі є важливою. Однак, у часи єврокризи, яка водночас є і кризою ідентичності в ЄС, Меркель має набагато важливіші і нагальніші проблеми", - уточнив експерт.

За його словами, канцлер Німеччини, яка раніше дуже критично і жорстко висловлювалася щодо вступу Туреччини до ЄС, не є також прихильницею подальшого розширення на Схід Європи.

"І Меркель знає дуже добре, що Угода про асоціацію є першим кроком в напрямку до процесу приєднання до ЄС. Не варто плутати: канцлер всіляко підтримує демократичне зближення України із Заходом. Але наразі вона категорично проти приєднання до ЄС", - зазначає експерт.

"Для політиків, підприємців та звичайних громадян України це перш за все означає одне: потрібно покладатися на самих себе та реформувати, демократизувати і модернізувати свою країну виходячи із власних інтересів", - пише Крокель.

Як відомо, 17 квітня канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що Україна ще не готова до підписання угоди про асоціацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування