Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Королевська визнала, що грошей на підвищення пенсій немає

Вівторок, 14 травня 2013, 15:22

Станом на 1 травня поточна заборгованість перед Пенсійним фондом становить 8 мільярдів гривень.

Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська у вівторок під час селекторної наради у Кабінеті міністрів, пише "ЛігаБізнесІнформ".

За словами Королевської, з 8 мільярдів близько 3,3 - недоотриманий страховий внесок.

Крім того, сума відшкодування пільгових пенсій складає 5,5 мільярда.

"Ми не раз обговорювали це питання (погашення заборгованості перед ПФ). Ми з вами склали 1282 графіка погашення заборгованості на суму 542 мільйонів, з яких 60 мільйонів повинні були погасити в першому кварталі цього року ...", - сказала Королевська.

"Я доручаю Пенсійному фонду взяти під жорсткий моніторинг виконання графіків погашення, визначити посадових осіб органів виконавчої влади, керівників державних та комунальних підприємств, які зірвали виконання графіків, і притягнути їх до відповідальності", - зазначила політик.

Тим часом, за словами міністра, за період з січня по квітень до Пенсійного фонду надійшло 53 мільярдів, що перевищило на 4,6 мільярдів надходження порівняно з аналогічним періодом минулого року.

"Це дозволяє нам своєчасно до кінця року виплачувати пенсії. Але ми чудово розуміємо - щоб збільшити пенсію, осучаснити її, нам необхідний додатковий ресурс, а для цього нам необхідно відшкодування боргів по пільгових пенсіях та ліквідація боргів перед Пенсійним фондом", - зазначила Королевська.

Як відомо, згідно з бюджетом ПФУ на 2013 рік його доходи визначені в сумі 230, 3 мільярдів, витрати - 252, 1 мільярдів. Дефіцит бюджету ПФУ - 21,8 мільярдів, що на 24,8% менше, ніж фактичний дефіцит у 2012 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...