Адвокат Поповича просить Януковича розібратися з виборами у Василькові

Вівторок, 14 травня 2013, 18:21

Адвокат колишнього мера Василькова Валерія Поповича Микола Неділько просить президента Віктора Януковича розібратися в ситуації довкола виборів мера Василькова.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

"Звертаюся до президента України: Віктор Федорович, я вас дуже прошу від імені територіальної громади Василькова, всіх кандидатів, які реально беруть участь у виборчому процесі, зверніть увагу на виборчий процес у місті Василькові. Ховаються за вашою спиною, а вам доповідають, що провокації нібито готують Мельниченко, Неділько й Попович...", - йдеться у зверненні.

"Є певні люди, які представляють вас у регіоні, які вас дезінформують і намагаються використовувати проти територіальної громади", - додав він.

На думку Неділька, зацікавленою особою в нереєстрації Поповича кандидатом у мери Василькова є голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк.

Думку адвоката поділяє й Попович.

З його слів, на місце мера Василькова претендує родич київського губернатора, голова Васильківської районної адміністрації Київської області Володимир Сабадаш.

Неділько також звернувся до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка із проханням провести розслідування інциденту в Київському окружному адмінсуді, де 13 травня на розгляд справи про законність відмови в реєстрації Васильківською міською виборчою комісією Поповича кандидатом у мери міста правоохоронці не допускали його представників у зал судових засідань.

"Заблокували всі входи й виходи... Працівники "Беркута" перешкоджали мені як представникові й іншим представникам, засобам масової інформації потрапити в зал судових засідань. Після цього виходить секретар і каже, що судове засідання відбулося, ви не з'явилися й постанову одержите", - розповів Неділько.

З його слів, захист Поповича має намір подавати апеляцію.

Як відомо, Окружний адмінсуд Києва відмовив Поповичу в задоволенні скарги на відмову територіальної виборчої комісії в реєстрації його кандидатом на посаду міського голови вказаного міста.

11 травня Васильківський міськвиборчком зареєстрував Сергія Сабова кандидатом від партії "Удар" на позачергових виборах мера. Він буде брати участь у виборах як єдиний кандидат, погоджений опозицією.

У березні Рада призначила позачергові вибори мера Василькова на 2 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News