На Банковій побачили, що ЄС визнала прогрес України

Середа, 15 травня 2013, 14:26

У Єврокомісії називають "важливим етапом" на шляху до підписання з Україною угоди про асоціацію рішення комісарів ЄС запропонувати Раді ЄС підписати цей документ.

Так прокоментувала у середу в Брюсселі на брифінгу прийняте рішення представник Європейської комісії Піа Аренхільде Хансен.

"Це - важливий етап у відношенні Угоди про асоціацію, яку може бути підписано в листопаді", - зазначила вона.

Представник ЄК підкреслила, що дане рішення "завершує технічну стадію" Угоди про асоціацію з Україною.

Представник єврокомісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Пітер Стано нагадав, що Брюссель "чітко сформулював" як свої очікування від України в грудневих висновках Ради, так і тимчасові рамки виконання Києвом поставлених умов.

У свою чергу радник президента - уповноважений України з питань зовнішньополітичних та інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв зазначив, що схвалення рекомендацій Єврокомісією Раді ЄС підписати угоду про асоціацію є потужним стимулом для української влади.

"Незважаючи на свій технічний характер, сьогоднішнє рішення ЄК є визнанням того прогресу, який за останній час досягла Україна в контексті Висновків Ради ЄС у закордонних справах 10 грудня 2012 року, Спільної заяви Саміту Україна-ЄС 25 лютого 2013 року та відповідних рішень президента на виконання цих домовленостей", - зазначив Єлісєєв.

Як відомо, Єврокомісія на засіданні в середу ухвалила рішення рекомендувати Раді ЄС підписати з Україною Угоду про асоціацію у разі виконання Києвом раніше озвучених умов - вирішення проблеми виборчого правосуддя, законодавство у сфері виборів, виконання спільної Порядку денного про асоціацію.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування