Депутати вирішили на пиві добудувати дитячу лікарню

Середа, 15 травня 2013, 14:39

Депутатська група "За тверезе майбутнє України" зареєструвала пакет законопроектів, якими пропонує підвищення акцизів на пиво.

Про це заявив депутат від "Батьківщини" Андрій Пишний на прес-конференції у вівторок, інформує його прес-служба.

Отримані кошти депутати пропонують спрямувати на добудову дитячої лікарні "Охматдит".

Він нагадав, що під час одного із засідань Опікунської ради постало питання про те, що на завершення лікарні не вистачає 1,4 мільярда гривень.

Пишний повідомив, що депутатська група зареєструвала пакет законопроектів, якими пропонується підвищення акцизів на пиво, зокрема, зміни до Податкового та Бюджетного кодексів, а також зміни до держбюджету.

"В Україні харчі і ліки чи не найдорожчі в Європі, тоді як горілка і пиво - набагато дешевші. Акцизи на пиво в 4,5 рази менші, ніж в Росії, у 15-20 разів менші, ніж у Фінляндії чи Великобританії", - розповів депутат.

"Збільшення акцизів на пиво втричі призведе до підвищення вартості одного літра пива лише на 1-2 грн. Але за ці кошти можна вирішити колосальну проблему наповнення бюджету в державі", - наголосив він.

Депутат додав, що згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров'я, після підвищення вартості алкогольних напоїв та тютюнових виробів, скорочується споживання цих виробів насамперед серед молоді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News