На виборах мера в Алчевську УДАР і Батьківщина йдуть окремо

Середа, 15 травня 2013, 15:45

В Алчевську за посаду мера цього  міста боротимуться 6 кандидатів, опозиція не змогла визначити єдиного претендента.

Постанову про реєстрацію 6 кандидатів Алчевська міська виборча комісії прийняла 8 травня.

Від Партії регіонів на вибори йде Володимир Косюга. Від ПСПУ на вибори йде Микола Бойко, Союз Лівих сил висунув Михайла Васильченка, а Компартія – Олександра Бебешка.

Партія "Громадянська позиція" висунула кандидатом Валерія Філатова. Про підтримку цієї кандидатури заявила "Батьківщина".

"Його підтримала "Батьківщина", підтримала Свобода, це було узгоджене висування. Я розумію, що дуже важко перемогти в такому регіоні, але тим не менше, він гідно представить опозицію", - заявив "Українській правді" лідер Громадянської позиції, депутат Батьківщини Анатолій Гриценко.

У свою чергу керівник Луганської обласної організації Батьківщини Ірина Верігіна заявила:

"Ми визначились з єдиним кандидатом – це Філатов. І Батьківщина, і Свобода, ми будемо підтримувати саме цього кандидата, ми формуємо команду, куди увійшли представники цих політичних сил, ми закриваємо комісії членами комісії, спостерігачами", - зазначила вона.

Водночас, в УДАРі єдиним кандидатом називають їхнього представника Віталія Серпокрилова.

"Фактично єдиний кандидат від опозиції там Серпокрилов – представник партії УДАР, голова обласної організації", - заявив "Українській правді" депутат від УДАРу Володимир Куренной.

За його словами, переговори про цього кандидата велися з Батьківщиною. "У мене така інформація від нашої місцевої партійної організації, що Батьківщина підтримує нашого кандидата", - сказав він.

"Але там є ще член партії Громадянська позиція – це особиста ініціатива цієї партії, вона неузгоджена "Батьківщиною", а Свобода свого кандидата взагалі не висувала на цих виборах", - сказав він.

"Це не так", заявила у свою чергу Верігіна. Водночас вона не виключила можливості проведення переговорів про єдиного кандидата. " Я думаю, що  найближчим часом ми сядемо за стіл переговорів і будемо говорити про єдиного кандидата. Бо саме у Філатова є авторитет в місті, у нього є підтримка і він вміє працювати з усіма нашими опозиційними партіями", - сказала вона.

Як повідомили "Українській правді" джерела, близькі до процесу, оскільки в опозиційних сил в Алчевську дуже мало шансів перемогти, не є принциповим висунення єдиного кандидата.

Як відомо, вибори в Алчевську мають відбутися 2 червня в зв’язку з тим, що мер Володимир Чуб був обраний депутатом ВР.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування