Франція зацікавлена в підписанні угоди про асоціацію Україна-ЄС

Четвер, 16 травня 2013, 00:19

Прем'єр-міністр Литви Алгірдас Буткевічюс заявляє, що Франція зацікавлена в підписанні угоди про асоціацію Україна-ЄС.

За словами глави литовського уряду, в цьому його запевнив французький колега, прем'єр-міністр Жан-Марк Еро під час візиту А.Буткечівюса до Парижа, повідомляє Baltic News Service.

Під час зустрічі прем'єру Литви також була висловлено занепокоєння у зв'язку зі справою екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, яка має "бути вирішена, але не було сказано про те, що її звільнення є ключовою умовою".

"Франція також була б зацікавлена в підписанні угоди про асоціацію, але, звісно, прем'єр-міністр Франції наголосив, що всі умови необхідно виконати", - повідомив Буткевічюс.

Водночас міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс упевнений, що ЄС буде готовий підписати з Україною угоду про асоціацію на саміті Східного партнерства у Вільнюсі, якщо Київ виконає необхідні критерії.

Так глава зовнішньополітичного відомства Литви, яка головуватиме в ЄС із другої половини 2013 року та прийматиме саміт Східного партнерства, прокоментував рішення Європейської Комісії рекомендувати Раді ЄС підписати угоду про асоціацію за умови виконання Києвом раніше визначених умов.

За його словами, нинішнє рішення - "технічний, але дуже важливий крок".

"Сторона ЄС діє відповідно до графіка в технічному та юридичному аспектах. Увесь успіх залежатиме від українського прогресу. Якщо Україна буде готова, ЄС теж буде готовий", - заявив Лінкявічюс.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування