ЄС звинувачує ПР у блокуванні роботи комітету Ради з євроінтеграції

Четвер, 16 травня 2013, 11:40

Глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський звинувачує депутатів від фракції Партії регіонів у блокуванні роботи комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції.

Про це він сказав під час конференції "Україна - ЄС: на шляху до спільного майбутнього", пишуть "Українські новини".

"Хочу відзначити, що Партія регіонів, на жаль, блокує роботу комітету з питань європейської інтеграції у Верховній Раді ... Було б добре, якби і опозиція, і більшість поважали правила і процедури, і щоб вони мали певну відповідальність", - зазначив Томбінський.

Він підкреслив, що в Раді зараз склалася ситуація, коли з 5 політичних сил 4 підтримують підписання угоди про асоціацію.

У зв'язку з цим дуже важливо депутатам знайти консенсус для того, щоб парламент сприяв євроінтеграції України.

Томбінський також додав, що для того, щоб створити необхідні умови для підписання угоди про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у листопаді, Україна ще необхідно багато зробити.

Як відомо, раніше депутати Ради Інна Богословська, Ірина Бережна та Олена Нетецька (всі від фракції ПР) відмовилися брати участь у засіданні комітету з питань європейської інтеграції, поки депутат від фракції "Батьківщина" Григорій Немиря не дасть офіційну відповідь на наявну інформацію про використання ним валютних рахунків офшорних компаній і оплати з цих рахунків ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування