Кокс і Квасневський 16 раз їдуть рятувати Тимошенко

Четвер, 16 травня 2013, 12:20

Спостережна мiсiя Європарламенту Пета Кокса та Олександра Кваснєвського вiдвiдає Україну через 10 днiв, повiдомив вiце-президент групи Прогресивного альянсу соцiалiстiв i демократiв у Європейському парламентi Лiбор Роучек.

"Через 10 днiв Кваснєвський i Кокс приїжджають в Україну знову. Це буде їх, якщо я не помиляюся, 16-й вiзит", - сказав вiн на прес-конференцiї в агентствi "Iнтерфакс-Україна" у четвер.

За словами Роучека, для безперешкодного пiдписання угоди про асоцiацiю мiж Україною та ЄС у Вiльнюсi Українi необхiдно знайти вирiшення у справi екс-прем'єра Юлiї Тимошенко, яке б не порушувало українського законодавства i вiдповiдало нормам європейського.

Вiн висловив сподiвання, що мiсiя Кокса-Кваснєвського сприятиме вирiшенню цього питання.

"Крок за кроком буде досягнуто ще бiльшого прогресу у цьому питаннi, i ми б змогли його зняти з порядку денного, щоб воно не заважало пiдписати угоду про асоцiацiю у Вiльнюсi", - вважає вiце-президент групи Прогресивного альянсу соцiалiстiв i демократiв в ЄП.

Вiн також додав, що якщо Україна хоче досягти прогресу в євроiнтеграцiї, влада i опозицiя мають тiсно спiвпрацювати.

Кокс i Кваснєвський стали спостерiгачами вiд Європейського парламенту у судових процесах над екс-прем'єром України Юлiєю Тимошенко i почали роботу 11 червня 2012 року. Вiдповiдних домовленостей було досягнуто мiж прем'єр-мiнiстром України Миколою Азаровим i президентом Європарламенту Мартiном Шульцем.

Пiзнiше їхнiй мандат було розширено: крiм справ Тимошенко, вони також спостерiгали за справами екс-мiнiстра внутрiшнiх справ Юрiя Луценка i колишнього тимчасового виконувача обов'язкiв мiнiстра оборони Валерiя Iващенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування