У Сумах на "антифашистський мітинг" зігнали школярів і бюджетників

Четвер, 16 травня 2013, 13:15

У Сумах на "антифашистський марш" 15 травня вивели учнів шкіл і коледжів, кадетів та бюджетників, а також запросили членів громадських організацій.

Про це йдеться в листі "небайдужого" Сашка Бойка, який дає також посилання на відеозапис, розміщений на Youtube під ніком ВО "Свобода" Суми.

"За згоди (незгоди точно не було) Мінаєва дітей – учнів шкіл і коледжів вигнали під палюче сонце, від якого молодь переважно ховалась в тіні дерев. Вигнали також і кадетів та бюджетників", - повідомляє він.

За його словами, "марш" так і не зрушив з місця. Школярі, розбившись на групки, обговорювали свої теми і "травили анекдоти", "освітяни" обговорювали своє, "і всі час від часу позирали на годинники та на виступаючих", чекаючи закінчення мітингу.

Автор повідомляє, що коли почав знімати на камеру й питати, чому люди прийшли на захід і що таке фашизм, ніхто не хотів відповідати. І з чиновниками та організаторами маршу був "ефект майже такий самісінький".

Так, начальник Управління фізичної культури і спорту сказав, що питання "що таке фашизм" провокативне, і відмовився на нього відповідати, натомість заявив, що ознака фашиста – це такі штани, як носить інтерв’юер: джинси кольору "хакі".

І депутат сумської міської ради від Партії регіонів Юрій Перепека не відповів, що таке фашизм, хоча з трибуни заявляв російською: "Ми зібралися, щоб сказати "Ні!" фашизму, сказати, що ми будемо випалювати розпеченим залізом найменші його прояви".

"Нам на антифашистському сидячому марші так і не вдалося знайти жодного антифашиста, лише діти, регіонали, міліція, журналісти та допитливі громадяни", - констатує автор.

В цей час активісти ВО "Свобода" експонували плакати "Фашисти заважають пАкращенню", "выгнать детей на марш назло фашистам", "Маршрутки по 3 гривні. Назло фашистам" та інші.

А "Чорний комітет" із "Народним рухом України" роздавали листівку "5 ознак фашизму", згідно з якою кроки чинної влади подібні до фашистських.

Супротивники влади видавали листівки 5 ознак фашизму
Супротивники влади видавали листівки "5 ознак фашизму". Фото з
"Любимые.Сумы"

"Закінчився марш-мітинг вигуками: "Геть фашистів! Геть партію регіонів!", - додає автор замітки.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування