Міліція закрила провадження проти правозахисників, затриманих під ГПУ

Четвер, 16 травня 2013, 18:03

Міліція закрила кримінальне провадження проти правозахисників Михайла Каменєва, Михайла Лебедя та Євгенії Закревської за участь в акції протесту під Генпрокуратурою на підтримку правозахисника Дмитра Гройсмана.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Лебедь.

"Закрите "у зв'язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 382 (Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню) КК України", - написав Лебедь.

За його словами, кримінальне провадження було закрите навіть попри те, що і Лебедь, і Каменєв безпосередньо вказали в поясненнях, що свідомо порушили судову заборони протестувати під Генпрокуратурою.

Лебедь також закликав не боятися виходити на протести всупереч таким автоматичним судовим заборонам мирних зібрань, коли "суди неправосудно забороняють проводити зібрання геть усім на певній території на певний час".

"Такі заборони є апріорі неправосудними", - вважає правозахисник.

Як відомо, раніше під Генпрокуратурою у Києві на мирній акції на захист правозахисника Дмитра Гройсмана, якого звинувачують у розповсюдженні порнографії, затримали 4 людей.

Правозахиснику пред'явили звинувачення за публікацію у його блозі зображення статуетки чоловіка з фалосом, що лежить на Конституції України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування