Усі допитані в "справі Щербаня" свідчили проти Тимошенко - Фролова

Четвер, 16 травня 2013, 18:20

Усі допитані свідки у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня вказали на причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до скоєння цього злочину.

На цьому наголосила заступник генпрокурора Лілія Фролова на брифінгу Києві.

"Всі чотири свідки, на сьогоднішній день, прямо або побічно підтверджують цю причетність, що дає нам право все-таки говорити про наші підозри щодо причетності Тимошенко до цього злочину", - сказала вона.

Розповідаючи про допит колишнього радника екс-прем'єра Павла Лазаренка, Петра Кириченка, у минулу середу, прокурор наголосила, що його свідчення також підтвердили причетність Тимошенко до цього вбивства.

"Він говорив абсолютно вільно, жодного тиску на нього не було", - наголосила вона.

Також заступник генпрокурора наголосила, що допит Кириченка був легітимним і відповідним до консульського статуту (Консульський статут України).

"У ньому є стаття 28, яка говорить про те, що консул виконує доручення слідчих органів України щодо громадян України. Тобто консул виконав те, що йому доручили судові органи (на допиті Кириченка був присутній консул генконсульства України в Сан-Франциско)", - наголосила вона.

При цьому Фролова додала: "До сьогоднішнього дня Кириченко є громадянином України, консульство є територією України, тому я не вважаю, що тут є якісь незрозумілі ситуації, про які говорить захисник Власенко".

Як повідомлялося, 15 травня в Печерському суді Києва відбувся допит свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня Петра Кириченка.

Під час допиту Кириченко розповів, посилаючись на слова виконавця вбивства Щербаня, Олександра Мільченка, про те, що Тимошенко і Лазаренко були організаторами вбивства депутата, і про те, що за цей злочин перераховувалися гроші, що належать Тимошенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування