Запит до Чехії не стосується допиту чоловіка Тимошенко - Фролова

Четвер, 16 травня 2013, 19:24

Генпрокуратура сподівається найближчим часом отримати відповідь від колегії з Чехії на спрямоване доручення у "справі Щербаня" в рамках міжнародно-правової допомоги.

Про це повідомила заступник генпрокурора Лілія Фролова.

На брифінгу в четвер вона висловила подив із приводу появи в ЗМІ інформації, "що спотворює роботу в рамках міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури".

Фролова наголосила, що Генпрокуратура направила доручення до Чехії і в ЗМІ з'явилася інформація нібито про те, що це доручення неправильно викладено.

"Це абсолютно не відповідає дійсності", - наголосила вона, зазначивши, що чеська сторона просила лише уточнити деякі деталі.

"Думаю, що найближчим часом Чехія виконає наше доручення", - сказала вона.

При цьому вона додала, що чеська сторона підтвердила, що "вони візьмуть наше клопотання до виконання".

Відповідаючи на запитання про те, про що йдеться в направленому дорученні, і чи міститься там прохання Генпрокуратури щодо допиту чоловіка Юлії Тимошенко Олександра, який перебуває в Чехії, Фролова сказала: "Там не зовсім таке було клопотання. Було направлено клопотання на проведення низки слідчих дій, але воно не стосувалося допиту".

За словами Фролової, під час розслідування кримінальної справи про вбивство народного депутата Євгена Щербаня було направлено низку доручень, а з моменту останнього поновлення розслідування - близько 10 міжнародних доручень до США, Чехії, Ізраїлю, Російської Федерації, на Кіпр та до інших країн.

"Частину цих міжнародних доручень було прийнято, частину - очікуємо", - сказала вона.

При цьому Фролова не стала конкретизувати, чого саме стосуються ці доручення, пославшись на те, що ця інформація не підлягає оприлюдненню.

За її словами, у рамках міжнародно-правової співпраці Генпрокуратура в 2013 році розглянула понад 350 клопотань від Росії, Чехії, Болгарії, Панами, Австрії, США, загалом з 38 країн.

У свою чергу, Генпрокуратура направила закордон близько 150 клопотань у поточному році, найбільше - до Росії, Білорусі та Великобританії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування