Опозиція повторно висуне своїх "переможців" на 5 проблемних округах

Четвер, 16 травня 2013, 19:49

Три опозиційні парламентські сили – "Батьківщина", "Свобода" та "Удар" повторно висунуть своїх "переможців" на перевиборах по 5 проблемних виборчих округах.

Про це йдеться у заяві, розповсюдженій прес-службою "Батьківщини".

"Ми, лідери опозиційних парламентських фракцій, рішуче засуджуємо незаконні дії влади, яка відмовилася встановлювати підсумки голосування у мажоритарних виборчих округах №94, 132, 194, 197, 223 на парламентських виборах 2012 року", - сказано в повідомленні.

"Законні переможці виборів – Віктор Романюк, Аркадій Корнацький, Микола Булатецький, Леонід Даценко та Юрій Левченко – будуть висунуті нашими політичними силами як єдині кандидати від опозиції на перевиборах по цих виборчих округах", - йдеться в документі.

"Ми переконані в їхній повторній перемозі, адже за нами правда, єдність та підтримка суспільства", - заявили в опозиції.

Також прес-служба "Батьківщини" заявила, що опозиційні сили "категорично відкидають будь-які спроби Партії регіонів прив’язати до цього питання призначення так званих перевиборів в якихось інших округах".

Як відомо, екс-кандидати в депутати Ради Леонід Даценко, Микола Булатецький, Аркадій Корнацький, Віктор Романюк (всі - від "Батьківщини") і Юрій Левченко ("Свобода") скаржаться на репресії та вимагають невідкладно провести перевибори на округах №№ 94, 132, 194, 197, 223.

5 листопада 2012 року ЦВК визнав неможливим встановлення достовірних результатів голосування в мажоритарних округах №№ 94, 132, 194, 197, 223.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради в цих округах, однак ЦВК відмовляється це зробити без законодавчого врегулювання.

Уряд розробив нормативну базу для проведення повторних виборів до Верховної Ради у одномандатних округах, в яких на попередніх виборах було неможливо встановити результати.

Відповідно до документу, після ухвалення законопроекту Верховною Радою буде створено законодавчі підстави для проведення повторних виборів народних депутатів у 11, 71, 94,132, 194, 197 та 223 одномандатних виборчих округах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування