У "Газпромі" з Бойком ще раз поговорили про закупівлі російського газу

Четвер, 16 травня 2013, 21:09

Голова "Газпрому" Олексiй Мiллер у четвер в Москвi обговорив iз вiце-прем'єром України Юрiєм Бойком "поточнi постачання росiйського газу в Україну".

Про це повiдомив "Газпром".

Статистика ЦДУ ПЕК свiдчить, що вiд початку травня НАК "Нафтогаз України" практично повнiстю припинив закупiвлi газу у "Газпрому".

Час вiд часу НАК отримує росiйський газ, але поки що в обсязi не вище нiж 10 мільйонів кубометрiв на добу, а бiльшiсть днiв травня НАК зовсiм не iмпортує росiйський газ. Таким чином, майже всi постачання здiйснюються через трейдера OstChem.

Крiм того, повiдомляє "Газпром", "пильну увагу на зустрiчi вкотре було придiлено необхiдностi своєчасного закачування достатнього обсягу газу до українських ПСГ для забезпечення надiйного транзиту росiйського газу до Європи наступної зими. Сторони вiдзначили особливу актуальнiсть вирiшення цього завдання, яке потребуватиме вiд української сторони значних фiнансових ресурсiв".

Минулого року "Газпром" профiнансував кампанiю iз закачування газу до ПСГ України, видавши "Нафтогазу" аванс у 2 мільярди доларів за рахунок майбутнiх послуг iз транзиту газу.

На сьогоднi "Газпром" уже заплатив за український транзит приблизно до середини березня наступного року.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News