Захарченко пообіцяв не блокувати мітингувальників з областей

П'ятниця, 17 травня 2013, 11:10

Правоохоронні органи не чинять жодних перешкод громадянам, які мають намір приїхати до Києва з інших регіонів для участі у масових заходах у суботу.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, відповідаючи на запитання опозиції у парламенті.

Зокрема,  депутат від "Батьківщини" Володимир Бондаренко заявив про те, що до опозиції надходять десятки повідомлень з різних міст України про те, що органи внутрішніх справ віддали команди "не випускати до Києва жодну одиницю транспорту для перевезення громадян, які можуть бути на акціях, а також не продавати жодного квитка на автобуси, поїзди".

На це Захарченко відповів: "Ніяких перешкод щодо організації мирних зібрань громадян органи внутрішніх справ чинити не збираються. Таких команд ніхто не віддавав".

Якщо у вас будуть якісь випадки, мені особисто направляйте таку інформацію, я її буду брати на свій контроль і організовувати її перевірку".

Як відомо, 18 травня на Європейській площі в Києві відбудеться мітинг у рамках всеукраїнської акції "Вставай, Україно!".

Разом з акцією опозиції під егідою Партії регіонів відбуватиметься акція "Всеукраїнський антифашистський марш "У Європу - без фашистів!". 

Також стало відомо, що 18 травня в Житомирській, Чернігівській, Черкаській областях до 15:00 не їздитимуть приміські автобуси в напрямку Києва. Автоперевізники відмовляються коментувати ситуацію, при цьому водії відзначають, що компаніям загрожують забрати ліцензії на перевезення у разі виходу на маршрут.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News