Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вілкул вважає, що в поганих дорогах винна зима і кількість машин

П'ятниця, 17 травня 2013, 12:55

Віце-прем'єр Олександр Вілкул заявляє, що причиною поганих доріг є те, що зима цього року прирівнюється до 7-8 зим.

Про це він заявив,відповідаючи на питання депутата Анжеліки Лабунської щодо якості доріг, зокрема в її окрузі в напрямку Житомир-Вінниця.

"Ситуація зі шляхами, я з вами згоден – у нас не найкраща і склалася через низку причин. Перша причина – шляхи були побудовані в 60-70 роки і розраховані на навантаження на вісь – 6 тон, сьогодні вона 11,5, тобто в 2-3 рази вага вантажівок перевищує ту, на яку були спроектовані дороги", - заявив Вілкул.

"По-друге, в 10 разів більше автомобілів, ніж було в 60-70 роки, тобто це додаткова загрузка на дороги. І третя причина – це хронічне недофінансування протягом останніх 20 років і дуже складна зима цього року, яка прирівнюється до 7-8 зим звичайних. Ці проблеми привели до тої ситуації", - зазначив він.

Водночас він додав, що на засіданні уряду була презентована концепція реформування дорожньої галузі, яка передбачає збільшення фінансування, розподіл відповідальності за дороги: дороги державної власності – Укравтодор, дороги місцевої – місцева влада. Крім того, за його словами, бужде запроваджена інша система контролю.

"Сьогодні автодор сам будує, сам контролює, а якість повинна контролювати Держтрансінсепція", -  сказав він

Вілкул додав, що урядом прийнято рішення, що цього року буде будуватися 600 об'єктів: магістральні і об’їзні дороги біля багатьох міст.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування