Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиціонерів у Донецькій області викликають на допити

П'ятниця, 17 травня 2013, 13:59

Членів опозиційних політичних партій у Донецькій області викликають на допити у правоохоронні органи.

Про це повідомляє сайт "Новости Донбасса".

Так, на 18 травня, на 10:00, на допит у податкову міліцію викликано голову Донецької обласної організації "Фронту змін" Олександра Ярошенка. 

"У повістці я вказав, що я в цей день беру участь в акції "Вставай, Україно!". І просив перенести допит на інший день. До зустрічі в Києві!, - повідомив раніше Ярошенко.

На допит на 18 травня також викликали керівника Донецької обласної парторганізації "Батьківщини" Костянтина Матейченка.

На його думку, таким чином влада хоче завадити донецьким активістам узяти участь у суботньому марші опозиції в столиці, бо перенести допит на інший день слідчий відмовився.

Крім того, 16 травня голова Макіївської організації "Фронту змін" Сергій Нестеров отримав одразу 2 повістки: на 17 травня, 12.00, у Центрально-міський райвідділ міліції Макіївки у кримінальній справі, яка пов'язана нібито з його бізнес-діяльністю, і на 17 травня, 15.00, у Радянський райвідділ міліції як свідка в іншій кримінальній справі.

Крім того, Нестеров повідомив, що невідомі зірвали номерні знаки з його автомобіля і, коли він виїхав із двору свого дому, співробітники ДАІ зупинили його, вказавши, що він пересувається без номерних знаків.

Крім викликів до міліції та податкової, місцеві опозиціонери скаржаться на фізичний тиск.

Так, у ніч із 16 на 17 травня в Горлівці невідомі спалили автомобіль "Деу Сенс" голови місцевої міської організації "Батьківщини" Дениса Токаря. Пожежу помітили сусіди, автомобіль стояв на стоянці близько будинку партактивіста.

Токар пов'язує підпал автомобіля з політичною діяльністю. "У мене немає ворогів у бізнесі", - сказав він. У партії підозрюють, що в авто підклали вибуховий пристрій.

Міліція прийняла заяву Токаря, але ще не визначила статтю Кримінального Кодексу, за якою буде порушено справу.

А в Маріуполі в ніч із 16 на 17 травня невідомі погрожували поету, опозиціонеру Федору Шишману: прийшли під його квартиру й рекомендували не покидати місто.

"Мені навіть цікаво, до якої політичної сили мене приписують, адже я не є членом жодної партії... Так, я – опозиційний поет, поет незалежної України, відстоюю право громадян жити у вільній державі", - заявив Шишман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування