Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу передали нову кіпу підписів за звільнення Тимошенко

П'ятниця, 17 травня 2013, 17:38

Активісти "Батьківщини" передали до президента Віктора Януковича понад 5 тисяч підписів із вимогою звільнити Юлію Тимошенко й інших політв’язнів. 

Ці підписи зібрали активісти миколаївської "Батьківщини" і правозахисного руху "Всеукраїнська комісія справедливості", передає Радіо "Свобода"

Їх через народних депутатів від "Батьківщини" передали у п’ятницю в Адміністрацію президента, де відбувся мітинг на захист Тимошенко.

За словами депутата Романа Забзалюка, подібні акції збору підписів відбуваються по всій Україні і передаються не лише в Адміністрацію президента, але й до Європейського парламенту.

"За період тільки цього поточного року до Європейського парламенту від областей України було направлено понад 253 тисячі підписів громадян з вимогою припинити репресії і за звільнення незаконно ув’язненої Юлії Тимошенко і Юрія Луценка", - сказав депутат.

"По Юрію Луценку нам вдалося. Переконаний, що точно також вимушений буде режим Януковича звільнити Юлію Тимошенко", - зазначив Забзалюк.

Крім того, герої України В'ячеслав Брюховецький, Сергій Бондарчук та Левко Лук'яненко звернулись до президента з проханням помилувати Тимошенко.

Підписанти листа мотивують своє прохання тим, що ув'язнення Тимошенко негативно позначається на авторитеті української влади як всередині країни, так і за кордоном, повідомляє "Батьківщина".

Вони вважають, що помилування Тимошенко продемонструє прихильність керівництва держави принципам європейського гуманізму та християнського милосердя, сприятиме просуванню України на шляху європейської інтеграції.

Брюховецький, Лук'яненко та Бондарчук висловили сподівання, що Янукович ширше застосовуватиме свої конституційні повноваження щодо помилування осіб, перебування яких на свободі не становить суспільної небезпеки та є доцільним за медичними, соціальними та правовим показниками.

Тому просять його помилувати Тимошенко і звільнити її від відбування покарання.

Як відомо, минулого місяця президент помилував екс-міністра внутрішніх справ Луценка.

Януковича закликають ухвалити таке ж рішення і щодо Юлії Тимошенко.

Проте в президента заявляли, що таке рішення можливе лише, коли Тимошенко пройде всі судові інстанції в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування