Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол Швейцарії каже, що Карпати підходять для Олімпіади-2022

П'ятниця, 17 травня 2013, 19:38

Посол Швейцарії в Україні Крістіан Шененберг вважає, що українські Карпати є підходящим місцем для проведення зимових Олімпійських ігор в 2022 році.

Про це він сказав "Українським новинам", відповідаючи на запитання, як він оцінює ідею спільного проведення Україною, Польщею й Словаччиною зимової Олімпіади в Карпатах з боку України.

"Організатори усвідомлюють, що з відповідними технологіями вони можуть зробити ігри майже де завгодно, і я думаю, що Карпати є досить підходящими для цього за своїми природними ознаками", - сказав Шененберг.

При цьому він зазначив, що Швейцарія почала проводити в Карпатах кілька проектів, спрямованих на розвиток регіону.

Зі слів посла, до таких проектів ставляться програми із запобігання повеней за дощової погоди, на що виділяється спеціальне фінансування, а також проектування туристичних шляхів для мандрівників, які захоплюються походами з наметами в горах.

При цьому всі проекти спочатку проходять випробний термін перед своїм запуском.

Говорячи про досвід Швейцарії, дипломат повідомив, що у Швейцарії була ідея подати заявку на участь країни в проведенні Зимових Олімпійських ігор 2022 року, але пізніше на референдумі жителі Швейцарії відмовилися від цієї ідеї через надмірні витрати, які можуть торкнутися їхніх доходів через систему оподатковування.

Швейцарія проводила зимову Олімпіаду в 1928 і 1948 роках.

Як відомо, у лютому Янукович висловив зацікавленість у спільному проведенні України з Польщею й Словаччиною зимових Олімпійських ігор 2022 року.

У листопаді 2012 року Янукович закликав інвесторів з Катару взяти участь у спільній реалізації національного проекту "Олімпійська надія-2022".

Нацпроект "Олімпійська надія-2022" розрахований приблизно на 9 років і передбачає створення спортивно-туристичної інфраструктури України, здатної прийняти зимові Олімпійські ігри 2022 року.

Орієнтовна вартість проекту - 80 мільярдів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування