Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УЗ: поїзди з опозиціонерами затримуються через пошук вибухівки і ремонт колій

Субота, 18 травня 2013, 12:16

В Укрзалізниці заявили, що інформація про свідому затримку поїздів не відповідає дійсності.

"Окремі заяви про свідому затримку з боку Укрзалізниці 15 поїздів дальнього сполучення нібито через акції опозиційних сил, проведення яких заплановано на сьогодні, 18 травня, у Києві є абсолютно суто політично вмотивованими, безпідставними та такими, що не відповідають дійсності", - повідомили у прес-службі Держадміністрації залізничного транспорту.

За даними Укрзалізниці, практично усі поїзди (окрім окремих) прибули згідно графіка руху.

"Зафіксовано окремі випадки затримок поїздів дальнього сполучення з причин, які не пов’язані з роботою залізничного транспорту", - запевнили залізничники.

Так, станом на 10:00 із затримкою прибували 4 поїзди. З них поїзд № 40 – Севастополь – Київ – був затриманий у Криму (Бахчисарайський район) на 4 год. 25 хв. у зв’язку із проведенням пошукових робіт підрозділами Держслужби з надзвичайних ситуацій снарядів та мін часів Великої вітчизняної війни (знайдено 8 одиниць).

Після відновлення руху на перегоні вдалося скоротити час затримки поїзда з 4 год 30 гхв до 1 год 29 хв, і станом на 09.00 поїзд № 40 він вже прибув до Києва. З аналогічних причин на 1 год. затримується інший поїзд з Севастополя.

Також затримано два поїзда Ужгород – Київ (№ 100 та 82) - через проведення спеціальних заходів правоохоронними органами – перевірка інформації про замінування. Поїзд №100 вже прибув до Києва – затримка склала 1 годину, поїзд № 82 – ще перебуває в дорозі, орієнтовний час затримки до 4 год.

Окрім того в УЗ заявили, що зміни у графіку руху поїздів на Південно-Західній залізниці пов’язані "з проведенням колійних робіт та підготовкою до нового графіку руху".

"В період з 25 квітня по 25 травня поточного року на Південно-Західній залізниці проводиться інтенсивна підготовка колій та інфраструктури до літніх пасажирських перевезень", - пояснили залізничники.  Літній графік руху поїздів планується впровадити в ніч на 26 травня.

"У плановому порядку, відповідно до графіку,  проводиться виконання колійних робіт, у тому числі на перегонах Київ – Тетерів та Ніжин – Київ. Відміна та зміна графіку руху вантажних, пасажирських та приміських поїздів впроваджується  з метою надання фронту для  виконання колійних робіт", - зазначили в УЗ.

Як відомо, напередодні депутат від "Батьківщини" Сергій Пашинський заявив, що більше 15 пасажирських поїздів, які з різних регіонів України їдуть до Києва, зупинені.

Так, поїзд Ужгород-Київ №100, яким активісти добиралися до Києва, простояв у полі перед м.Стрий. Провідники заявили пасажирам, що зупинка викликана начебто "замінуванням станції". Також у пасажирів кілька разів перевіряли документи, у тому числі із залученням міліції.

На 5 годин затримано поїзд №40 "Севастополь-Київ", який вирушив із Севастополя о 12.35 і 5 годин простоював під Бахчисараєм.

Зранку 18 травня електропоїзд Коростень-Київ, на якому активісти їхали на опозиційну акцію до Києва, був зупинений на станції Тетерів. Залізничники заявили, що рух електропотягу буде відновлено після 12.00.

Також три ранкові електропоїзди, що мали за розкладом вирушити з Тетерева до Києва, взагалі не вийшли на маршрут.

18 травня в Києві проходить акція опозиції "Вставай, Україно!". Раніше глава МВС Віталій Захарченко пообіцяв не блокувати мітингувальників з областей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...