Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Комерсант" вимагає повного розслідування побиття журналістів

Понеділок, 20 травня 2013, 08:55

Видавничий дом Комерсант-Україна вимагає провести повне розслідування подій 18 травня.

Про це говориться в заяві, опублікованый на сайті видання.

"18 травня в ході масових вуличних акцій у Києві при виконанні своїх службових обов'язків постраждали наші колеги — журналіст "П'ятого каналу" Ольга Сніцарчук і фотокореспондент "Ъ" Владислав Содель. Ми залишаємо за дужками моральність людей, які вважали за необхідне привезти в Київ "людей спортивної зовнішності", організувавши їх і поставивши перед ними завдання фізично протистояти всім, хто з ними не згодний", - сказано в заяві.

"Ми також не маємо наміру стверджувати, чиї політичні погляди вони захищали", - говориться в заяві.

"Але ми вимагаємо від міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка провести повне розслідування зіткнень 18 травня, з'ясувати ступінь участі в них співробітників правоохоронних органів, завершити розслідування кримінальної справи за фактом перешкоджання журналістської діяльності й покарати винних незалежно від їхніх політичних переваг, а також від їхніх звань", - говориться в заяві. 

В понеділок об 11 годині під будинком МВС на вулиці Богомольця 10 журналісти організовують пікет з вимогою оголошення результатів розслідування кримінальної справи за фактом побиття журналістів на мітингу 18 травня.

Як повідомлялося, у суботу Сніцарчук та Содель були побиті молодиками спортивної зовнішності, які прийшли з мітингу, організованого Партією регіонів, і зав’язали бійку з прихильниками ВО "Свобода" на вулиці Велика Житомирська.

За словами Соделя, молодикам не сподобалося, що журналісти знімали бійку. Він також стверджує, що міліція не втручалася в інцидент попри неодноразові прохання захистити журналістів.

Пізніше міліція відкрила кримінальне провадження за фактом завдання тілесних ушкоджень Сніцарчук за ч. 1 ст. 125 "Умисне легке тілесне ушкодження", а ще пізніше за "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"..

Пізніше журналісти виявили, що у нападі на Сніцарчук та Соделя в суботу, імовірно, брав участь голова Білоцерківської міськорганізації "Молодих регіонів".

В іншому нападнику журналісти опізнали Вадима Тітушка, який також проживає в місті Біла Церква.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування