Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лутковська за проведення гей-параду, а депутати збирають підписи проти нього

Понеділок, 20 травня 2013, 14:29

Відсутність закону про мирні зібрання перешкоджає реалізації права ЛГБТ-спільноти на проведення акції.

Про це заявила журналістам у Києві в понеділок уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, повідомляє "Інетрфакс-Україна".

"У нас на сьогодні немає закону про мирні зібрання", - сказала вона.

Водночас омбудсмен зазначила, що "як тільки з'явиться основний закон, який дасть змогу чітко регулювати, як діяти і представникам суспільства, і представникам органів влади", реалізувати право будь-якого громадянина, незалежно від того, як він себе позиціонує, можна буде значно ефективніше.

При цьому Лутковська наголосила, що в ситуації із запланованим на 25 травня проведенням акції ЛГБТ-спільноти право на мирні збори, відповідно до Конституції, має бути реалізовано і щодо прибічників, і щодо противників цієї ідеї.

Водночас 60 народних депутатів підписали звернення до голови КМДА Олександра Попова з проханням заборонити марш секс-меншин у Києві 25 травня.

"Я радий, що переважна більшість депутатів сьогодні обстоює традиційні сімейні цінності, і підтвердженням цього є те, що лише за один день понад 60 депутатів підписали наше звернення...", - зазначив народний депутат VI скликання Павло Унгурян.

Звернення до голови КМДА підписав 61 депутат із деяких фракцій.

Зокрема, депутати від фракції Партії регіонів Андрій Пінчук, Олександр Стоян, Михайло Чечетов, Інна Богословська, Віталій Журавський, Юрій Мірошниченко та інші; від Компартії України - Антон Дорохов, Ігор Алексєєв, Володимир Бідьовка та інші; від "Свободи" - Андрій Мохник, Юрій Сиротюк, Андрій Іллєнко, Ігор Швайка та інші.

Як відомо, в Києві на 25 травня у рамках "КиївПрайд2013" заплановано публічну правозахисну акцію "Марш рівність" із вимогами забезпечити рівні права та можливості для українців зі співтовариства ЛГБТ.

"КиївПрайд2013" відбудеться у форматі міжнародного форуму-фестивалю в другій половині травня і, окрім Маршу рівності, включатиме низку інформаційно-просвітницьких і культурних заходів.

У КМДА не виключають, що проведення акції "Марш рівність" буде заборонено в судовому порядку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування