Бондаренко: того, хто напав на журналістку, затримали і допитали

Вівторок, 21 травня 2013, 00:14

Депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко заявила, що людина, яка напала на журналістку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента "Комерсанта" Владислава Соделя на мітингу 18 травня, затримана і допитана.

Про це вона заявила в ефірі телеканал ICTV.

"У мене є дані найсвіжіші про те, що людина, яка напала на журналістку, затримана і допитана", - сказала Бондаренко.

За її словами, інформація про те, що тільки два журналісти були без бейджів - неправда.

"Коли відбулася сутичка з цими молодиками поруч спокійно і мирно працювали ще кілька журналістів з фотокамерами. Їх не чіпали", - заявила депутат.

Крім того, Бондаренко заявила про необхідність створити парламентську тимчасову слідчу комісію з розслідування ситуації, коли нібито були побиті провокатори, які приїхали на мітинг опозиції на БТР з морквою.

"Ми виступили з ініціативою сьогодні на погоджувальній раді в Раді, ми повинні завести тимчасову слідчу комісію в парламенті для того, щоб розібратися з тими людьми, які ображають журналістів і б'ють громадян, які в абсолютно мирній формі спробували "потролити" Яценюка, - заявила "регіоналка".

Раніше Сніцарчук заявила, що напередодні сутички вона зняла свій бейдж з написом "Преса", а Содель - ні.

Як відомо, група спортивних молодих людей з Європейської площі, улаштували бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська в суботу під час мітингів. При цьому міліція не втручалася.

Бійку почали знімати кореспондент  "П'ятого каналу" Ольга Сніцарчук і фотокореспондент "Ъ" Владислав Содель. Це не сподобалось молодикам, і вони побили журналістів до крові.

21 травня Верховна Рада заслухає звіт міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка про ситуацію, що склалася під час мітингів 18 травня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News