Суд у справі ЄЕСУ знову перенесли

Вівторок, 21 травня 2013, 10:35

Судове засідання у справі про борги корпорації "Єдині енергетичні системи України" перенесене на 7 червня.

Відповідне рішення оголосив суддя Костянтин Садовський з огляду на відсутність на судовому засіданні підсудної Юлії Тимошенко та одного з її захисників Андрія Кожем’якіна, повідомляє УНІАН.

Представники держзвинувачення запропонували перенести слухання у зв’язку з відсутністю Тимошенко.

Водночас, захисники екс-прем’єра висловилися за розгляд заявлених ними на попередніх засіданнях клопотань про закриття кримінальної справи.

Захисники наголосили, що справа щодо ЄЕСУ вже була закрита Генпрокуратурою і правомірність її закриття підтверджував Верховний Суд України.

На думку захисника Сергія Власенка, Тимошенко не може бути суб’єктом цього злочину навіть теоретично.

"Я вимагаю від цього суду вшістнадцяте розглянути клопотання про закриття цієї кримінальної справи", - сказав захисник.

Власенко також оголосив заяву Тимошенко з проханням розглядати клопотання захисту за її відсутності.

А Садовський сказав, що позиція суду незмінна і клопотання захисту Тимошенко буде розглянуто на відповідності стадії судового процесу за участі самої підсудної.

Судове тривало близько 10 хвилин.

Перед ним сайт Юлії Тимошенко поширив її заяву на ім'я судді Київського райсуду Харкова Костянтина Садовського та начальника Качанівської колонії Ігоря Колпащикова з вимогою закрити справу щодо ЄЕСУ як "тотально сфальшовану".

"Незаконне поновлення цієї справи (всупереч рішенню Верховного суду України) є грубим порушенням параграфу 4 протоколу №7 до Європейської конвенції з прав людини, а також ст. 61 Конституції України щодо сталості судових рішень", - написала Тимошенко.

"Ця справа має бути негайно закрита та не підлягає подальшому розгляду. А тому я вимагаю від суду за моєї відсутності розглянути мої клопотання про закриття цієї тотально сфальшованої справи", - додала ув’язнена екс-прем’єр.

Тимошенко наполягала, що звинувачення проти неї у цій справі – надумані, замовні і політично вмотивовані, а вона в той час вона не працювала в корпорації, а була депутатом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування