Захарченка не цікавить, що бойовики тренуються у клубі МВС

Вівторок, 21 травня 2013, 14:01

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко закликає опозицію припинити наймати людей на акції за гроші.

Про це він заявив у парламенті у вівторок.

Захарченко також повідомив, що затриманий Вадим Титушко дав свідчення, що його найняли працювати на акціях в Києві.

"Ви можете подивитися ролик людини, яку ми затримали. І допитали. Вона перед тим, як їхати в міліцію, дала своїм друзям коментар, і сказала, що якщо її затримають, викладіть моє повідомлення", - заявив міністр у парламенті.

"Я не хотів давати його відповідь, не давати політичного жару в нашу дискусію.. Але він допитаний офіційно і каже, що його за гроші найняли охороняти безпеку при проведенні опозиційного мітингу. Ми розберемося з усіма, хто цю провокацію зробив в центрі міста Києва", - пригрозив Захарченко.

Водночас, депутат від "Батьківщини" Віталій Ярема заявив, що слова міністра "брехня".

"18 травня я відслідковував ці групи. Біля готелю "Дніпро" вони о 9 годині ранку зібралися. Я звернувся до заступника начальника Главку Пасльонова, щоб він установив ці особи гопників. Він відмовився, і сказав, що вони всі під контролем, і мають право виходити на демонстрацію", - заявив депутат.

Ярема наголосив, що ніколи з 90-х міліція не була разом з бандитами.

"Чи усвідомлюєте ви, пане міністр, що за те, що ви кидаєте міліціонерів на злочин, доведеться відповідати", - запитав Ярема.

Захарченко заявив, що не може відповісти Яремі тими висловлюваннями, які вживає депутат.

Але міністр показав фотографії свободівців на акції, які мали б свідчити про їх злочинні дії, і пообіцяв встановити їх особи.

Водночас лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що особи бойовиків давно відомі, що "2 роки поспіль опозиція повідомляє про білоцерківське злочинне угрупування".

"В 2010 році вони брали участь у зриві виборів до місцевої ради у Василькові. Це саме ті спортивні журналісти, які брали участь в силових акціях на дільницях, в 2012 році саме ці люди зривали вибори в Боярці, у Вишневому, в Обухові, це виселення Ніни Москаленко", - заявив Тягнибок.

"Це люди, які тренуються на базі спортзалу міжрайонного управління МВС, де керівником полковник Гребенников, у Білій Церкві. Ця інформація відома всім", - наголосив лідер "Свободи".

"Хто, де займається, в якому залі, не має жодного відношення до того, хто їх найняв за гроші. І взагалі, я хотів би свою точку зору висловити: пора закінчувати на мітинги людей за гроші наймати", - заявив Захарченко під оплески регіоналів.

Тягнибок попросив міністра відповісти на питання про прослуховування його телефонів, але міністр проігнорував це питання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування