Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Одну зі статей "Румуна" замінили на "хуліганство"

Вівторок, 21 травня 2013, 22:34

Дії затриманого 20-річного мешканця Київщини перекваліфіковано в хуліганство.

Про це повідомляє пресс-служба Міністерства внутрішніх справ щодо розслідування нападу на кореспондента  5-го  каналу Ольгу Сніцарчук та фотокореспондента видавничого дому "Коммерсантъ-Україна" Владислава Соделя 18 травня під час мітингу опозиції..

Також повідомляється, що наразі судом вирішується питання про обрання стосовно затриманого запобіжного заходу.

"Молодикові загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років", - зазначається у повідомленні. 

Водночас, Влад Содель зауважив, що "перекваліфіковано в "хуліганку" дії тільки по 125 статті, а провадження по 171 ст. ч. 1 ніхто не скасовував".

Як відомо, Сніцарчук і Содель почали знімати бійку під час мітингу 18 травня. Це не сподобалось молодикам, і вони побили журналістів до крові.

У понеділок МВС почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів.

21 травня бойовик Вадим "Румун"-Тітушко заявив, що був найнятий на стороні опозиції й не бив Сніцарчук, а захищав її.

Раніше слідчий відділ Шевченківського райуправління столичної міліції відкрив кримінальне провадження за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу "Умисне легке тілесне ушкодження" і ст.171 "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".

Варто зазначити, що ч.1 ст.125 КК передбачає покарання штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот  годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Телекритика, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування