Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман назвала "свободівців" недоуками. Тягнибок відправив "Регіони" на смітник

Середа, 22 травня 2013, 17:07

"Регіоналка" Ганна Герман вимагає звіту правоохоронних органів з приводу інциденту в Київраді за участі депутатів від "Свободи".

Про це вона заявила з трибуни парламенту у середу.

"Я закликаю всіх людей доброї волі дати оцінку цим самовдоволеним недоукам, які прийшли в Україну, щоб скомпрометувати її! Я прошу генерального прокурора, СБУ, міністра внутрішніх справ завтра прийти до парламенту і нам доповісти, що зроблено для того, щоб привести до свідомості політичних екстремістів в Україні", - сказала Герман.

Вона вважає даний інцидент одним з проявів нацизму в Україні.

"Так само робили в Берліні, коли заходили до домівок людей і вивозили в концтабори. Чи після того хтось скаже, що в Україні нема проявів нацизму? Сьогодні ми повинні поставити питання руба перед Генпрокуратурою, СБУ, Міністерством внутрішніх справ, щоб нарешті в нашій країні навели порядок, щоб притягнули до відповідальності політичних екстремістів, які вже дозволяють собі такі дії, з яких починали ті, хто прийшов до влади в Німеччині в 1933 році!", - заявила Герман.

"До чого ми дійдемо, якщо будемо далі толерувати політиків, які вживають силу замість аргументів, які виходять з прутами і холодною зброєю на масові акції, які піддають небезпеці європейський вибір нашої країни, які творять з України образ держави, в якій можливе повернення нацизму?", - додала вона.

У свою чергу лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що його колеги не ламали двері Київради.

"Сьогодні відбулася остання сесія Київради. Чому? Тому що 2 червня завершуються її повноваження, бо саме оці – хто? (у цей час "регіонали" і комуністи скандували "Фашисти! Фашисти!"), Партія регіонів – хто?, комуністи – хто? Ось саме вони не голосують за призначення київських виборів. І сьогодні, коли почалася сесія, не пускали народних депутатів. І вони не двері ламали, а акуратно зняли з завіс, зайшли і поставили на місце. Так хто з нас фашисти? Опустіться на землю з вашою маячнею, ви програли, ви – політичні лузери, і вам місце – на смітнику історії!", - заявив він.

Як відомо, у середу зранку повідомлялося, що депутати Верховної Ради з фракції ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко та їхні помічники виламали двері до зали засідань Київської міської ради, бо їх туди не пускали.   

Пізніше представник Свободи Олександр Аронець, який також перебував у Київраді, заявив, що двері не ламали. "Пишуть, що свободівці "виламали" двері... Двері просто зняли з завіс. Вони вже на місці", - зазначив він.

У свою чергу секретар Київради Галина Герега заявила, що Київрада буде працювати до рішення Верховної Ради чи до роз'яснення ситуації Конституційним судом, при цьому у відпустку депутати не збираються.

25 травня 2008 року в Києві відбулися позачергові вибори депутатів міськради й міського голови. Згідно з Конституцією, термін повноважень депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів становить 5 років.

Громадськість і опозиція вимагають виборів депутатів Київради.

2 квітня поточного року Верховна Рада не ухвалила постанову про призначення місцевих виборів у Києві на 2 червня, оскільки його не підтримала фракція Партії регіонів. У ПР стверджують, що до рішення КС із цього приводу розглядати дане питання не варто.

19 березня в КС надійшло подання 48 народних депутатів від провладної більшості про офіційне тлумачення низки положень Конституції й закону про місцеві вибори з приводу виборів у Києві.

КС відкрив провадження заданим поданням 29 березня і приступив до розгляду справи 11 квітня..

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування