Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава ЦВК відзначає, що його наступник зможе попрацювати всього рік

Четвер, 23 травня 2013, 10:08

Голова Центральний виборчої комісії, обраний із чинного складу комісії, у разі відставки чинного глави, пропрацює один рік.

Про це заявив глава ЦВК Володимир Шаповал, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що через рік постане питання про формування нового складу ЦВК, оскільки в червні 2014 року закінчиться семирічний термін повноважень усіх членів ЦВК, крім Олександра Осадчука, який був призначений у лютому 2010 року.

"Один з варіантів: Рада в 2014 році повинна буде за поданням президента призначити нових членів, і вони оберуть голову. Якщо, наприклад, випаде так, що мене звільняють найближчим часом, то звільняється вакансія, і члени ЦВК теоретично можуть ще до призначення нового члена комісії обрати зі свого середовища голову", - уточнив він.

"Але цей голова, дійсно, буде обраний на рік, за винятком Осадчука", - пояснив Шаповал.

"Хто буде головою - не можу сказати, тому що, по-перше, не посвячений. По-друге - не хочу бути присвяченим", - уточнив чиновник.

"Ви ж розумієте: робота організатора виборів в Україні - це об'єктивно зовсім інше, ніж подібна робота, наприклад, у ФРН або Швейцарії. І дуже важливо, щоб на цій посаді - сьогодні, завтра, через рік, через два роки - була людина, яка витримувала би курс на те, щоб комісія діяла не тільки законно, але і максимально об'єктивно", - додав він.

Шаповалу виповниться 65 років 25 травня, він уточнив, що готовий до будь-якого рішення з приводу свого подальшого перебування на цій посаді після досягнення ним пенсійного віку, який є граничним для державного службовця.

"Коли я звернувся до високопосадовців, то почув, що можна було б ще працювати. Відомо, що прийняті зміни до відповідного закону, згідно з якими держслужбовець першої категорії після досягнення 65-ти років може продовжувати перебувати на посаді у разі його згоди на те і згоди того органу, який його призначив", - уточнив глава ЦВК.

"Я подякував за, власне кажучи, пропозицію і сказав, що у мене є сумніви щодо подальшого перебування на посаді", - додав він.

"З іншого боку, я не можу сказати зараз, що я відмовляюся - це було б абсолютно не коректне, таким чином не можна взагалі спілкуватися на даному рівні. Я готовий до розмови з будь-якого службового питання, в тому числі і з цього", - підсумував Шаповал.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...