Азаров і Захарченко міркують про розпізнавальні знаки для преси

Четвер, 23 травня 2013, 14:29

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що необхідно розробити заходи для додаткового захисту журналістів під час масових заходів.

Про це він сказав під час зустрічі з журналістами, повідомляють "Українські новини".

"На майбутнє необхідно максимально забезпечити захист журналістів під час проведення таких акцій протесту – або опозиції, або інших політичних сил", - зазначив прем’єр.

"Для цього треба, щоб журналісти мали чіткі розпізнавальні знаки. Може, якісь бейджики або щось інше. Давайте разом продумаємо", - сказав Азаров.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що у МВС пройшло засідання експертної ради, на якому обговорювалося питання додаткового захисту журналістів.

"Ми також думали, що, можливо, куртки їм роздати такі, як в ДАІшників, тільки з написом "Преса". Але ви ж знаєте, наші провокатори наступного разу роздадуть таких курток більше, ніж журналістів у нас у державі", - сказав голова МВС.

За словами Захарченка, необхідно добре продумати це питання.

У свою чергу, Азаров підкреслив, що для влади головне, щоб під час акції ніхто не постраждав.

"Давайте подумаємо, як зробити так, щоб ці акції проходили спокійно", - сказав Азаров.

При цьому він зазначив, що його здивувало, з якою жорстокістю поводилися люди під час подій 18 травня.

Як відомо, 18 травня поряд із місцем проведення акції опозиції "Вставай, Україно!" в Києві невідомі молоді люди розпочали бійку, у результаті якої постраждали журналіст Ольга Сніцарчук і фотограф Влад Содель. Міліція не завадила цьому.

У вівторок, 21 травня, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко у Верховній Раді фактично зняв відповідальність із правоохоронців за бездіяльність, хоча триває службове розслідування.

22 травня журналісти провели на засіданні Кабінету міністрів мовчазну акцію протесту проти побиття журналістів 18 травня, через що їм погрожували позбавленням урядової акредитації. Але 23 травня Микола Азаров зустрівся з журналістами, ситуацію владнали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News