Делегацію співробітництва з ЄС знову не призначили. Бережна допомогла

Четвер, 23 травня 2013, 22:14

У кулуарах Верховної Ради 23 травня відбулося засідання комітету парламентського співробітництва (КПС) - органу, який забезпечує взаємодію ВР з Європарламентом.

Засідання було присвячене обранню голови КПС, без якого орган позбавлений можливості проводити зустрічі з європейськими колегами.

На зустріч прийшли 13 з 16 депутатів української делегації, які представляють усі політичні сили, кворум був забезпечений.

Як з'ясувалося, до початку заходу Партія регіонів і опозиція провели закриті переговори і домовилися про компроміс.

"Досягнута політична домовленість про обрання двох співголів. На цю посаду висунуті Сергій Тігіпко та Петро Порошенко", - оголосив Борис Тарасюк, який став тимчасовим головою на засіданні 22 травня.

Під час голосування компромісне рішення підтримували представники як влади, так і опозиції, але несподівано для всіх проти виступила "регіоналка" Ірина Бережна, перший заступник голови комітету з євроінтеграції.

Депутат зажадала зупинити підрахунок голосів, оскільки на засіданні відсутній Тігіпко.

Витративши півгодини на обмін думками і звинуваченнями, депутати так і не дійшли до якогось рішення.

Підкорившись Бережній, її колеги по фракції більш не голосували "за", тож засідання довелося відкласти.

Через півтори години члени КПС зібралися повторно. Цього разу депутатам вдалося затвердити принцип призначення співголів, але коли на голосування було поставлено питання по персоналіях, представники ПР знову відмовилися брати участь у ньому.

Поки не зрозуміло, коли КПС зможе відновити роботу; Брюссель намагається вплинути на українських колег у тому, що створилася пауза шкодить взаєминам України і ЄС в цілому.

Як відомо, депутат "Батьківщини", голова комітету з питань євроінтеграції Григорій Немиря вважає незаконним відмову депутатів ПР Інни Богословської, Ірини Бережної й Олени Нетецької брати участь у засіданні комітету з євроінтеграції, поки він не дасть офіційну відповідь на наявну інформацію про використання ним валютних рахунків офшорних компаній і оплати із цих рахунків ЗМІ.

Немиря звинувачує депутатів від ПР у саботажі засідань комітету з євроінтеграції.

Засідання комітету з питань євроінтеграції 5 разів було зірвано у зв'язку з відсутністю на них депутатів від Партії регіонів.

Коммерсант-Украина

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування